Naar de sportschool, zo begin je eraan

Naar de sportschool
Klik om te delen op social media:

Naar de sportschool gaan kan in het begin nogal overweldigend zijn. Hoe werkt alles? Doe ik het wel goed? Kan ik dat wel? Deze tips zullen je het gemakkelijker maken om de eerste stap te zetten. Veel plezier!

Voor een gezonde levensstijl is zowel gezonde voeding als beweging heel belangrijk. Dat stukje beweging mag je helemaal zelf invullen. Zolang je maar iedere dag lekker actief bezig bent. Op die manier verhoog je je metabolisme en verbrand je meer vet. Dat is handig als je op gewicht wilt blijven of als je wilt afvallen.  

Naar de sportschool

Binnen een gezonde levensstijl is het geen must om naar de sportschool te gaan. Als jij er geen behoefte aan hebt, dan kun je ook op andere manieren bewegen. Toch heeft het voor vrouwen zeker ook voordelen om 1 à 3 keer in de week naar de sportschool te gaan:

  • Je kunt er sporten in een motiverende omgeving, omringd door mensen met dezelfde gezonde doelen en focus als jijzelf 
  • Je hebt er het juiste materiaal ter beschikking om zowel cardio als krachttraining te doen
  • Krachttraining wordt zo heel toegankelijk. En dat is weer fijn omdat je, zeker als je wat ouder wordt, sterke spieren nodig hebt om gezond en fit te blijven 
  • Een uurtje naar de sportschool is een uurtje me-time. Heerlijk! 
  • Veel sportscholen bieden ook groepslessen aan, wat superleuk en motiverend is. 
Naar de sportschool

Waar en wanneer ga je naar de sportschool

Ik sport zelf, net als veel mensen, bij Basic Fit. Waarom? Omdat het betaalbaar is, omdat er altijd een club in de buurt is, en omdat ze er leuke groepslessen hebben. Ze hebben ook Ladies Only clubs, als je dat fijner vindt. 

Weet je niet zeker naar welke sportschool je wilt gaan? Loop er dan gewoon eens binnen om te kijken, dan voel je gelijk of de vibe bij jou past. 

Beslis ook wanneer je gaat sporten. In de meeste sportscholen is het in de ochtend en overdag vaak rustiger. Tussen 16u en 20u is het soms erg druk. Stel ook realistische doelen over hoe vaak je wilt gaan. Bijvoorbeeld 2 of 3 keer in de week.  

Naar de sportschool

Wat neem je mee naar de sportschool

Pak je tas al van te voren in; dan hoef je je daar alvast geen zorgen om te maken. Zorg voor een leuke, comfortabele outfit, een handdoek voor tijdens het sporten en een drinkfles. Ik drink zelf graag water met CR7 Drive van Herbalife Nutrition, een sportdrank voor een optimale hydratering en uithoudingsvermogen.  

Meestal moet je je gymtas in een locker doen, dus neem ook een slotje mee. Ga je douchen na het sporten? Vergeet dan je zeep, handdoek en schone kleren niet. 

Wat doe je als beginner in de sportschool

Zorg altijd voor een goede opwarming. Dit kun je bijvoorbeeld al doen door naar de sportschool te lopen in plaats van met de auto of het openbaar vervoer te gaan. In de sportschool zelf is het goed om te beginnen met je spieren en gewrichten wat los te maken.  

Voor je hoofdprogramma, kun je onderscheid maken tussen 2 soorten oefeningen: cardio en krachttraining. Als je gewicht wilt verliezen, zijn beide belangrijk. Door cardio te doen, verbrandt je lichaam actief vet én verbeter je je uithoudingsvermogen. Door krachttraining te doen, groeien je spieren en dat zorgt ervoor dat je lichaam passief efficiënter vet gaat verbranden.

Als beginner in de sportschool

Begin bijvoorbeeld met 10 à 15 minuten snel lopen/rennen op de loopband. Je kan cardio ook in de vorm van fietsen, op de cross trainer of op de stair climber machine doen. Het belangrijkste is dat je hartslag omhooggaat, en je je uithoudingsvermogen een lekkere uitdaging geeft.  

Daarna kun je 20 minuten krachttraining doen. Naarmate je meer gewend bent, kun je dat ook langer doen. In de Basic Fit app staan een heleboel kant-en-klare workouts waar je uit kunt kiezen. Begin met wat jou het makkelijkst lijkt. Je kan gebruik maken van de toestellen of de losse gewichten, of je kunt dit afwisselen.  

Zorg voor de juiste sportvoeding

Voor een goede workout is voeding ook heel belangrijk. Sporten op een lege maag is voor de meeste mensen niet aangeraden. Je lichaam heeft energie en dus koolhydraten nodig om een inspanning te leveren. Zorg er dus voor dat je altijd iets eet in het uur voordat je begint, zodat je genoeg energie hebt om te sporten. Je kan daarbij eventueel ook een kopje zwarte koffie of een andere cafeïne-houdende drank drinken, zodat je net die extra kick krijgt. 

Waarom naar de sportschool

Tijdens de workout is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Je kan ervoor kiezen om CR7 Drive of Hydrate van Herbalife Nutrition door je water te mengen. Dat zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en nog meer energie tijdens het sporten. Dat is ideaal om ervoor te zorgen dat je tijdens je workout-sessie geen energiedipje krijgt. 

Binnen de 30 minuten na het sporten, is het belangrijk dat je iets eet of drinkt dat eiwitten en koolhydraten bevat. Zo herstellen je spieren beter en sneller. Ik drink na het sporten altijd een Rebuild Strength shake, waardoor ik veel minder spierpijn heb en weer snel fit ben.

Herbalife Nutrition sportvoeding

De beste ondersteuning in de sportschool

Wil jij voor, tijdens en na het sporten begeleid worden om maximale resultaten te behalen? Dan is de sportformule van Reflow voor jou de beste keuze.

Deze formule combineert persoonlijke coaching en de kwaliteitsvolle sportvoeding van Herbalife Nutrition om ervoor te zorgen dat je tijd in de sportschool optimaal wordt benut. 

Vond jij deze blog leuk om te lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang de leukste tips en nieuwtjes van Esme Reflow Coach direct in jouw inbox! Vul je gegevens in om je aan te melden:

Door op de knop te drukken, ga je akkoord met onze privacyverklaring


Klik om te delen op social media:

4 gedachten over “Naar de sportschool, zo begin je eraan”

  1. Ik heb gesport bij Anytime, dat ligt op loopafstand van mijn huis. Maar heb het abonnement opgezegd, want het is voor mij financieel niet meer te doen. Best wel jammer, maar wat niet gaat, gaat niet. Dus ik probeer nu meer te gaan wandelen om toch in beweging te blijven.

    1. Hoi Patricia! Dankjewel voor je reactie. Wandelen is ook een heel goede manier om actief bezig te zijn. Heb je weleens aan een online workout gedacht? Op YouTube vind je er een heleboel, bijvoorbeeld die van Get Fit with Rick. Heel leuk om te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen