Mijn 6 favoriete podcasts over zwangerschap, geboorte en moederschap

Podcast tips
Klik om te delen op social media:

Ik ben er helemaal weg van! Podcasts – fijne audio-uitzendingen die je via je gsm kunt beluisteren. Waar en wanneer je maar wilt. Interviews, artikels, boeken; alles over de meest uiteenlopende onderwerpen.  

In deze blog deel ik mijn top 6 podcast kanalen over zwangerschap, geboorte en moederschap. Stuk voor stuk inspirerende kanalen, die je prima kunt beluisteren tijdens bijvoorbeeld een wandeling of als je onderweg bent! 

Dit is hoe het werkt!

 • Heb jij een Apple telefoon? Dan behoort de Podcasts app tot je standaard apps. Je hoeft dus niets te downloaden.
 • Heb jij een andere telefoon? Dan moet je om podcasts te beluisteren eerst een app downloaden in de Play Store. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een populaire app zoals Google Podcasts of Spotify.  

In jouw podcast app kun je zoeken naar jouw favoriete podcast kanaal, en ze ook opslaan voor later. Superhandig!

Mijn podcast top 6

Dit is mijn top 6 podcast kanalen over zwangerschap, geboorte en moederschap: 

 1. Podnataal van Simone Wijnands 
 2. Mama’en van Nina Pierson
 3.  Jouw Zwangerschapsweek van 24Baby.nl
 4. Ouders van nu vraagt door van Ouders van Nu 
 5. De Zwanger Worden Podcast van Lilian Kruse 
 6. Leven volgens je cyclus van Ellen Daenen 

Podnataal van Simone Wijnands

Podnataal is gemaakt door radio- en podcastmaker Simone Wijnands, en is ondertussen al aan het vijfde seizoen begonnen. In de eerste afleveringen kun je Simone volgen tijdens haar eigen zwangerschap. Daarnaast zijn er veel afleveringen waarin vrouwen hun bevallingsverhaal vertellen. Die vind ik persoonlijk echt een aanrader. Zo heerlijk mee te leven en je te laten inspireren door de ervaringen van andere mama’s.  

Dan zijn er ook nog de afleveringen waar het gaat over topics zoals de rol van de partner, bevalangst, bekkenklachten tijdens de zwangerschap, en nog veel meer.  

Wil je meer weten? Volg Podnataal dan op Instagram: https://www.instagram.com/podnataal/ 

Podcast Podnataal

Mama'en van Nina Pierson

Mama’en van Nina Pierson is hier ook een favoriet! De voorbereiding op de geboorte en het moederschap, mindfulness, de kracht van jouw lichaam. Het is een kleine greep uit de onderwerpen die er besproken worden. Steeds met veel diepte en wetenschappelijke onderbouwing, maar ook een praktische kant.  

Iedere aflevering nodigt Nina bovendien een specialist uit, zodat de podcast fijn en afwisselend is om naar te luisteren. De afleveringen van Mama’en zijn wat langer (ongeveer een uur), wat perfect is voor tijdens een wandeling. 

Meer info vind je op de website: https://mamaen.nl/ .

Podcast Mamaen

Jouw Zwangerschapsweek van 24Baby.nl

Podcast 24Baby.nl

Jouw zwangerschapsweek is met stipt de gezelligste podcast van deze lijst! Samen met Maartje Huver (verloskundige), Renée van Heteren (podcastmaker) en Roos Thys (community manager bij 24Baby.nl) volg je de zwangerschap van Dide Evers. 

Iedere week is er een nieuwe aflevering boordevol informatie over zwanger zijn, de opvolging bij de verloskundige, en natuurlijk de ervaringen van Dide zelf. Jouw Zwangerschapsweek is heel fijn om naar de luisteren; alsof je zelf met de ladies aan de koffietafel zit!

Dit is de link naar de website van 24Baby.nl: https://www.24baby.nl/zwanger/podcast/jouw-zwangerschapsweek-podcast-24baby/ .

Ouders van nu vraagt door van Ouders van Nu

Ouders van Nu ken je waarschijnlijk wel als magazine en website. En ze hebben dus ook een podcast! De laatste afleveringen die ik heb geluisterd gingen over bevalhoudingen en het vierde trimester, de weken/maanden na je bevalling.  

Daarnaast zijn er ook afleveringen over het opvoeden voor als je kindje al wat ouder is. Ben jij bijvoorbeeld benieuwd vanaf wanneer je kind zindelijk kan worden, en hoe je dat nou precies aanpakt? Dan vind je daar bij Ouders van Nu ook een antwoord op! 

Dit is de link naar de website van Ouders van Nu: https://www.oudersvannu.nl/beluister-onze-podcasts/ .

Podcast Ouders van nu

De Zwanger Worden Podcast van Lilian Kruse

Podcast zwanger worden

In De Zwanger Worden Podcast deelt Lilian Kruse open, eerlijke gesprekken over kinderwens en vruchtbaarheid. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om zwanger te worden, en het is fijn om ook dáárover te kunnen praten.  

Lilian deelt ervaringen uit haar eigen fertiliteitstraject en dat van andere vrouwen. Ook geeft ze haar kijk op onderwerpen zoals IVF, (herhaalde) miskramen, en wat dingen als acupunctuur en yoga voor je kunnen betekenen. Daarnaast is er ook plaats voor dat stukje mentale steun en verwerking wanneer kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is. Heel inspirerend! 

Lilian Kruse heeft ook een website, https://beemom.nl/ .  

Leven volgens je cyclus van Ellen Daenen

Leven volgens je cyclus is ook een podcast die ik je zeker wil meegeven. Het gaat dan wel niet echt over zwangerschap en geboorte, maar je zult zien dat het echt heel interessant is.

Ellen Daenen is expert in de vrouwelijke cyclus en alles wat daarmee te maken heeft. In deze podcast leer je de vier stadia van jouw cyclus kennen, en ook hoe je dezen op een positieve manier kunt gebruiken. Ook is er aandacht voor de menstruatie, ovulatie, klachten zoals PMS, de bijwerkingen van de anticonceptiepil. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker een kijkje op https://www.ellendaenen.nl/ .  

Podcast leven volgens je cyclus
Esme Reflow Coaching

Hey, ik ben Esme van Reflow Coaching

Ik help jou om je goed in je vel te voelen

Als Reflow coach weet ik wat vrouwen ervan weerhoudt om zich goed in hun vel te voelen. Na jarenlang zelf moeite te hebben gehad met mijn zelfbeeld, mijn gewicht en mijn gezondheid, heb ik het roer omgegooid!

Wil jij, net als ik:

Vond jij deze blog leuk om te lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang de leukste tips en nieuwtjes van Esme Reflow Coach direct in jouw inbox! Vul je gegevens in om je aan te melden:

Door op de knop te drukken, ga je akkoord met onze privacyverklaring


Klik om te delen op social media:

2 gedachten over “Mijn 6 favoriete podcasts over zwangerschap, geboorte en moederschap”

 1. Interessante podcast tips! Een aantal heb ik geluisterd, maar die laatste kende ik nog niet. Erg interessant! Thanks voor het delen! 😉

  1. Dankjewel! Ellen deelt ook heel interessante dingen op haar Instagram account. Zeker een aanrader als je meer wilt weten over je cyclus, en hoe dat samenhangt met bijvoorbeeld je voeding, je energiepeil, etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen